Arkitekt – Esbjerg

Arkitekten & Ingeniøren er din arkitekt i Ribe og omegn.  

Kontoret ligger solidt placeret i det sønderjyske, hvorfra vi varetager opgaver for både Sønderjyder og Vestjyder. Vores arkitekt har  allerede tegnet mange nye huse, til opførelse i Ribe.  

Typehus eller arkitekttegnet hus? 

Hvis I skal bygge nyt hus i Ribe, er I sikkert allerede gået ind i overvejelserne omkring hvorvidt det skal være et typehuse eller et arkitekttegnet hus. Måske er de førstes spørgsmål allerede kommet i spil, og I er i tvivl om hvilken hustype, der passer bedst til jer  

Det er der ikke noget at sige til. Det er en stor beslutning at skulle bygge nyt hus, derfor er det også vigtigt at I ved, hvilke fordele og ulemper der er ved de to løsninger, så I kan træffe jeres valg på oplyst grundlag.  

Det lette valg 

For arkitekter som os, kan man måske næsten komme til at kalde det: ’Det kedelige valg’. Men det behøver et typehus altså slet ikke at være. Et typehus er en stangvare. Det vil sige, at de bliver masseproduceret i lige nøjagtigt en model, til en given pris. Typehusene er lavet til den brede befolkning, og indeholder løsninger, der passer til de fleste behov og familier. Fordi håndværkeren kender hustypen, og bygger relativt mange ens huse, foregår det lidt på samlebånd. Det er som med alt andet; Hvis man køber mange ens stk. ved leverandøren, kan de ofte sælges til en skarp kampagnepris.  

Byggeprocessen er nogenlunde simpel, og da de fleste valg allerede er taget for jer på forhånd, slipper I for, at skulle tage stilling til hvilke løsninger der passer bedst til jeres behov. Vær særligt opmærksom på, at hvis I vælger andre løsninger, end dem der er i tilbudspakken, kan det betyde store ekstraudgifter.  

Skræddersyet løsning 

Vælger I at få en arkitekt til at tegne jeres nye hus, får I indflydelse hele vejen igennem processen. Jeres hus bliver tegnet ud fra lige præcis de behov og ønsker I har, og I vil ikke kunne finde et hus magen til. Fordi processen handler om jer og jeres behov, vil der være mange valg der skal tages, og eftersom det er jer, der skal bo i huset, er det helt naturligt, at I træffer de valg, der vedrører jeres kommende hjem. Der kommer ikke ekstraudgifter på den oplyste pris, da ingen af jeres valg er ’ekstra tilvalg’. Prisen er beregnet ud fra de valg I har truffet, helt fra begyndelsen.  

I kan vælge at få en arkitekt til kun at lave tegningerne på huset, og derefter selv finde en entreprenør til at bygge huset, eller I kan vælge en arkitekt, der kan tage sig af hele processen. Vælger I den sidste løsning, er det ikke meget anderledes end at bygge et typehus.   

Er det dyrere med et arkitekttegnet hus? 

Det korte svar er NEJ. Faktisk kan en arkitekt ofte skrue lidt mere på knapperne indenfor f.eks. materialevalg, og på den måde få pengene til at nå lige en anelse længere. Det er også vigtigt at pointere at udnyttelsen af kvadratmeterne kan være udtænkt anderledes og mere smart, så de arkitekttegnede 170m2 kan opfylde de samme behov som typehuset på 200 m2, til samme pris. Det springende punkt i prisen er mere byggestilen, end det er et spørgsmål om m2. Jo mere ekstravagant byggeriet skal være, jo mere koster det. Sådan er det i øvrigt også med typehusene.  

Hvilken løsning passer til jer? 

Skal jeres nye hus i Ribe være tegnet af en arkitekt, så det passet til jeres behov, eller passer det jer fint, at I slipper for at skulle tage mange beslutninger vedrørende jeres nye hjem? Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det handler i bund og grund om, hvilket behov man har. Og så er det vigtigt at overveje om det er jer der skal passe til huset, eller huset der skal passe til jer.  

Hos Arkitekten & ingeniøren vi vil i al fald gerne skræddersy jeres drømmehus. 

Book et uforpligtende møde på knappen herunder.   

Første møde med
Arkitekten & Ingeniøren
koster kun en kop kaffe